carton123 architecten
About This Site

Carton123 architecten


Carton123 architecten werd in 2008 opgericht door Joost Raes en Els Van Meerbeek, beiden afgestudeerd als ir. architect aan de Universiteit van Leuven. Carton123 focust op ontroerende, slimme en ongesofisticeerde architectuur. We willen effectief bouwen wat we ontwerpen. We beoefenen ons métier met passie en gaan voor maatwerk.

Ons werk varieert in aard en schaal. Zowel nieuwbouw als verbouwing, particulier of overheid, stad of platteland. We willen dit brede spectrum blijven verkennen en pinnen ons bewust niet vast op enkele specialisaties. We geloven dat architectuur beïnvloed wordt door alles rondom ons en vice versa. Dit maakt van ons zowel generalisten als detaillisten.

Carton123 bouwt of verbouwt steeds vanuit een stedenbouwkundige analyse. We hechten veel belang aan het ontwerpend onderzoek. Analyse, discussie, en vraagstelling, steeds in dialoog met de bouwheer, zijn nodig om een antwoord proberen te bieden op vaak complexe ontwerpvraagstukken. We omarmen onverwachte randvoorwaarden in de zoektocht naar (ogenschijnlijk?) evidente oplossingen.

Werken als architect veronderstelt een brede interesse in en betrokkenheid bij de wereld. Ongewone dingen ontdekken in het gewone, met een grote honger naar nieuwe ideeën om dingen te verbeteren, wars van conventies.

Architectuur kan het verschil maken.

Carton123 architecten houdt hoofdkwartier in Brussel, een ongepolijste stad die ons fascineert en inspireert. Een stad met een verhaal op basis van het verschil. Niet altijd te doorgronden, vaak complex, tegenstrijdige belangen of onmogelijke combinaties en vooral nooit compleet. Maar dat maakt het juist boeiend.

joost raes < bekijk cv >
els van meerbeek < bekijk cv >
jens de schutter < bekijk cv >

We werken graag samen.
< netwerk >

 
Built with Indexhibit